Jag tror jag blivit frireligös!

Åtminstone träffat min egen helande Jesus!

Eller så kan man säga att jag hittat en riktigt bra häxdoktor, alias kiropraktor!

När jag första gången åkte till Dr Bramberg, efter påtryckningar från tre håll under ca ett års tid, så var jag ju lite skeptisk till att han skulle kunna få bort min huvudvärk. Men vid det tillfället så var jag helt stel från skulderbladen och upp i nacken och tänkte att kan han åtminstone fixa det så är det ju bra.

Först fick jag ett papper som jag skulle fylla i en massa svar på och rita ut på en gubbe var jag hade ont. När vi sen satt och diskuterade så var det precis som om han inte ville veta mer om min huvudvärk, utan han frågade mer om allt annat, tyckte jag. Men han var ju tvärsäker på att han kunde få bort min huvudvärk, värken i handlederna, mitt skadade knä, mina spända käkar och så klart min stela nacke och rygg. Men första gången görs ingen behandling utan jag fick komma igen efter två dagar.

Då var jag skitnervös, det jag hört om folk som haft ont i ryggen och gått till en kiropraktor, är att det gör skitont! Men han kollade igenom mig på sitt eget speciella sätt, man ligger på rygg och ska hålla emot när han pressar på ben, arm, huvud eller vad det nu är han väljer, och så trycker han på det. Och jag känner mig själv som ganska stark i benen och då är det jätteläskigt när han trycker på det och det känns som om det inte är jag som har kontroll på det överhuvudtaget! För han trycker inte särskilt hårt, inte förrän man börjar kunna hålla emot. Men då konstaterar han att jag har två kotor i nacken som ligger fel, vilka han justerar in i rätt läge, och det gjorde inte alls ont!

Sen konstaterar han också att mitt kranium är för stelt, antagligen därför jag haft konstant huvudvärk, om jag fattade det rätt. Han hittar också att jag har en svampinfektion i tarmen, men den trodde han att den skulle försvinna av sig själv, när han rättat till nacken??!!??

Ja, ni hör ju själva.
Det enda han under den första behandlingen fick ihop var att jag har haft så ont i fötterna, det förstod han inte var det kom ifrån.

Sen under tiden jag gått där har han konstaterat att jag är laktosintolerant, känslig för kemikalier och känslig för vete. Och det är något mina släktingar även bör se upp med eftersom det är ärftligt, och han kan ju såklart inte se från vem det kommer…
Inget av detta var någon nyhet för mig, däremot så har min matsmältning varit ett mysterium för honom, innan han hittade känsligheten för vete, så var det gallan som påvisade att det var något fel. Det var när jag sa att jag haft ont vid vänstra tinningen, som han pressade på en punkt över höger bröst, som gjorde skitont! OCh då konstaterar han att det är gallan!?!?!

Vid det tillfället skrattade jag rakt ut och sa att det verkar ju helt vansinnigt, då tog han fram en bok och visade mig gallans olika punkter. Jag var ju lite frågvis och undrade om han verkligen menade att om jag har ont i knät, så menar du att det kan vara gallan, jo precis så menade han.
Den gången fick jag tabletter som jag skulle ta. Han la då en stor magnet på bröstet och la i en i en tablett, för att se hur många jag skulle ta. En räckte inte, då pressar han på mitt ben igen, två var inte heller bra. När han skulle lägga i den tredje, så ramlar det i två, och då kunde jag hålla mot med benet! För säkerhets skull tar han bort en för att se om det räckte med tre, men då blir mitt ben som gele igen.
Som om detta inte var nog skulle vi även kolla när jag skulle ta dem. Så jag ligger där med magneten med fyra tabletter i, och han ber mig trycka vid naveln samtidigt som han pressar på mitt ben, och då blir det som gele igen?!?! Fast det funkade nyss, när jag inte tryckte! Sen fick jag trycka under och till slut över naveln, och då konstaterar han att jag ska ta dem mellan 7 och 9 på morgonen. Hahahaha, ja, jag har skrattat åt honom flera gånger! Men han kan ju överbevisa mig, så då tror jag på det.

Jag frågade också om jag själv kunde göra något åt min seretoninhalt, eftersom de tabletter som jag fått mot nedstämdhet inte är så spännande att ta, och har ett helt ark med biverkningar som är mindre roliga. Han tyckte att jag ska sluta med dem så fort jag bara kan, läkaren och kuratorn tycker att jag ska ta dem så länge som möjligt….
Nå, då fick jag lägga mig på britsen igen och han kommer med magneten och en ampull med seretonin, lite olikfärgade glasögon jag får hålla, och kan ganska snabbt konstatera att jag har för låg halt. Han säger också att det beror på en omedveten rädsla som jag bär på, och ger mig i hemläxa att bli av med den. Hur vet jag inte om jag ska skriva här, för då dumförklarar ni mig nog 🙂

Men när jag kommer dit nästa gång har jag inga känningar från gallans triggerpunkter OCH sertoninhalten är okej!
Men det är fortfarande något som stör i mina tarmar. Jag säger då att jag varit väldigt trött sista tiden, han kollar min energi och ser att det är ok, men hittar då att jag har svårt att tillgodogöra mig syre. Då kommer jag på att jag skulle frågat honom om att jag jämt blir så lätt anfådd, ni som känner mig vet att det är något jag dragits med ganska länge. Var hos en astmaläkare, som skrev ut medicin, men när resultatet kom visade det inga problem…
Så då försöker han hitta varför det är så, ser att jag har brist på nån B-vitamin, kommer inte ihåg vilken han sa, men han konstaterar samtidigt att även om jag tar extra så kommer problemen att finnas kvar. Han mumlar lite för sig själv och tar fram magneten och en ampull. Och då blir jag stark i både armar och ben och har inga problem att tillgodogöra mig syre.
Och det var en blandning som heter ”Red herbs and spices” det dricker jag just nu och kan konstatera att jag vaknar innan klockan, blir inte anfådd av att resa mig från soffan (jo, så illa var det emellanåt) min avföring har varit normal sen jag började med den, så vad säger man?
Mirakelman eller mirakelmedicin?

Jag kan ju bara konstatera att jag har blivit av med min dagliga huvudvärk, har inte haft migrän, har inga känningar i handlederna, kan gå obehindrat nerför backar utan att känna nåt i knät, och när det hände vet jag inte, men jag har inte ont i fötterna heller, den har kommit som en bonus! Jag har också haft olika typer av smärta i bröstet, och själv var jag ju rädd för att det var bröstcancer eller liknande eftersom det var en strålande smärta in i bröstet, men det var att min kropp var sned på den ena och sen var det nåt i bindeväven det andra, och det har han fixat. Och smärtan i nacken och skulderbladen försvann ju efter första behandlingen. Så jo nog är jag frälst alltid!

Kommer aldrig att gå till en vanlig läkare igen innan jag rådgjort med honom. Hur lång tid hade det tagit för en vanlig läkare att hitta allt detta, som gjort att jag mått dåligt på ett eller annat sätt, och även om de hittat det, vad hade de kunnat göra åt det? Ge mig tabletter, eller? Men jag vet att det är inte deras fel…

Denna skylt hänger i entrén hos dem och det säger en hel del!

1899930_10152274464438278_353818368_n

3 Replies to “Jag tror jag blivit frireligös!”

 1. En läsare

  Hej Jossan!

  Jag la till den här bloggen i min läsare för många år sen, det var antagligen redan i början, på grund av dina fantastiska fjällbilder, och då du inte skrivit så ofta så har jag missat helt att du varit borta. Jag läser nu inlägget innan (som jag helt missat) och det är modigt av dig att vara öppen med detta. Jag vet på ett ungefär vad du går igenom – och det finns många sätt att bli bättre. Den här Bramberg verkar vara ett riktigt fynd. Min erfarenhet är att psykologer kan vara väldigt farliga och kan få en ur balans då man är i ett känsligt tillstånd. Mediciner har jag heller inte positiv erfarenhet av – de ”funkar” men tar bara bort symptomen, inte orsaken – plus biverkningarna. Men vad vet jag om dig och hur du har det och mår? Du måste hitta din egen väg ut ur detta. För min del handlade vägen ut om skapande och ”meningen med livet”, och trots att det var mörkt ett tag och jag fortfarande åker berg-och-dal-bana så har jag lärt mig massor om både mig själv och världen och är trots allt elände därute ändå positiv till livet ett antal år efter ”kraschen”. Håll hårt i Bramberg är mitt tips – såna där människor växer inte på träd. Det skulle vara kul att veta fortsättningen.

  Reply
  • Jossan Post author

   Hej ”En läsare”!
   Kul att du svarar! Jag ser ju att det finns folk som kommer in med jämna mellanrum, men få är det som lämnar sina avtryck, därför är det roligt att du gör det.
   Och det stämmer ju att jag inte varit aktiv på ett tag, det beror ju mest på hur jag mått, har inte haft lust att fota och definitivt inte till att skriva. Men nu när jag börjar må bättre så känner jag att jag vill dela med mig, det finns många därute som mår dåligt och man tror under perioder att man är själv om det, men det är man inte…
   Jag, precis som du skriver, känner att detta har väckt min kreativa ådra igen och det är där jag får energi till att fortsätta.
   Min tidigare erfarenhet av psykologer var också väldigt dålig, men den kuratorn jag går till nu är guld värd, hon hjälper mig att se de problem som finns idag och hjälper mig att tänka i ”rätt” banor hur jag ska kunna lösa dem. Så varje gång hon vill att vi ska fasa ut besöken blir jag lite rädd att jag inte ska få komma mer, men det är ju klart att jag får det, men hon har varit ett enormt stöd för mig under denna tiden!
   Det kommer att komma en fortsättning, men hur och när, det vet jag inte 🙂

   Hoppas att allt går bra för dig också, och att du hitta din väg att gå!

   Reply
 2. En läsare

  Bra där! Du lägger inga onödiga måsten på dig och villkorar inte. Kreativiteten kommer när det är dags. För min del triggas den i stillheten, naturen, gärna lagom fysisk aktivitet där – och kanske viktigast av allt – avsaknad av intryck. TV, datorn, tidningar, allt det där. Man ska inte tvinga fram saker. De kommer av sig själv när man lärt sig lyssna på dom. Och då gör man saker för att man VILL – inte för att man måste. Sen kan man ibland välja att ta att man förlorar energi efter att man fått ut något viktigt men då är det ett frivilligt val. Kul att du har hittat en bra kurator.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *